If you are afraid of the unknown,
learn to know it.

Wat doen we nog meer?

REBOZO:
Een van de dingen die wij toe kunnen voegen aan onze ademsessies zijn de Rebozo sjaals. Dit is een handgemaakte Mexicaanse sjaal die bij het gebruik ervan een sterk helende werking heeft op het gehele proces.

Rebozo, wat is dat?

Het Rebozo ritueel komt oorspronkelijk uit Mexico. Daar ondergingen vrouwen na hun bevalling een heerlijk ontspannend inwikkelings-ritueel om zich te sluiten en weer dichter bij zichzelf te brengen. Je kunt je voorstellen dat je na de bevalling helemaal buiten jezelf bent gegaan. Energetisch ben je min of meer verscheurd.
De transformatie van vrouw naar moeder is eveneens heftig. Al je tijd gaat zitten in het voeden en verzorgen van je kindje, waarbij de meeste moeders zichzelf vergeten. Maar juist zij zijn nu zo ontzettend belangrijk!

De Rebozo-inwikkeling zorgt er dus voor dat je weer helemaal bij jezelf terug komt. Nu vraag je je misschien af, waarom dan het gebruik van de sjaal bij een ademsessie? Een ademsessie kan best heftig zijn. Er zijn misschien wel heftige emoties of trauma’s naar boven gekomen. Met de sjaal-inwikkeling kan bereikt worden dat je opnieuw goed landt in je lichaam. Deze handeling is te vergelijken met het bakeren van een baby, maar ook volwassenen ervaren dit als een helend proces.

Sjamanistische drums:
Tijdens een ademsessie of een ademcirkel voelen wij of het passend is om onze zelfgemaakte sjamanistische drums in te zetten. Het geluid van de drums ondersteund vrijwel alle effecten van de verbonden ademhaling. De drums helpen je om bij de dieper gelegen stukken van jezelf te komen.

SEDONA:
De SEDONA methode zou je kunnen omschrijven als een makkelijk te leren techniek die je op elk moment in staat stelt om negatieve gevoelens, beperkende gedachten en ongewenste lichamelijke sensaties (zoals pijn en vermoeidheid) los te kunnen laten. Het is een methode om jezelf te bevrijden van in het verleden aangeleerde, beperkende gewoonten.

Meditatie:
Voorafgaand aan een ademsessie of een ademcirkel is het mogelijk dat we beginnen met een meditatie of een bodyscan. Dit doen wij om ons bewust te worden waar we zijn en hoe het lichaam en de geest aanvoelen op dat moment. Alle meditaties die wij geven komen voort uit eeuwenoude religies en filosofieën, en moderne psychologie.

Holistische therapie:
Annika is op dit moment in opleiding tot holistisch therapeut. Tijdens de opleiding leert zij allerlei verschillende technieken die ingezet kunnen worden bij een individuele ademsessie. Deze technieken zijn stuk voor stuk ondersteunend aan het proces. Denk hierbij aan: kristallen grids, klankschaal massage, edelsteen gezichtsmassage, Koshi behandeling (windgong met energetische frequenties) en Reiki.