If you are afraid of the unknown,
learn to know it.

Wat kan je verwachten van een individuele ademsessie?

Voor elke eerste individuele ademsessie nemen wij ruim de tijd. Voorafgaand aan de sessie vullen we samen met jou het intakeformulier in en bespreken we wat jouw intentie voor de sessie is.

Nadat je hebt plaatsgenomen op je matras helpen we jou met het opstarten van de Verbonden Ademhaling. Verbonden ademhalen betekent dat er geen pauze tussen de in- en uitademing is.

Je kunt tijdens het verbonden ademhalen enkele lichamelijke sensaties ervaren zoals: tintelingen in je lichaam, verkrampte vingers, droge mond, strakke kaken.

Na een tijdje zal je merken dat het ademhalen automatisch verloopt en ben je daar niet meer bewust mee bezig.

De emoties die naar boven komen tijdens een ademsessie zijn voor iedereen verschillend. Het kan zijn dat er verdriet naar boven komt, of juist angst of boosheid. Vaak zijn het gevoelens waarvan je niet eens wist dat je ze had. Welke gevoelens er bij jou ook naar boven komen, na afloop van de sessie voel jij je een stuk lichter, opgeruimder en bewuster van jezelf.

Tijdens de sessie maken wij gebruik van drukpunten op je lichaam om vastzittende energie rondom blokkades, emoties of trauma’s losser te maken.

Daarnaast is het “tonen” ook een methode die wij gebruiken. Door middel van geluid, het maken van de ”aaah” klank, geef je expressie aan een emotie die moeilijk is om te uiten, bijvoorbeeld boosheid, woede of frustratie. Dit heeft een sterk ontladend effect en brengt jou meer de diepte in tijdens de sessie.

Tijdens de sessie draaien wij begeleidende muziek die we voor jou hebben samengesteld en die jou kan ondersteunen in jouw proces.

Aan het eind van de sessie mag je de Verbonden Ademhaling weer loslaten en zal je weer teruggaan naar je natuurlijke ademhaling. In deze fase vindt er vaak ontlading plaats en worden de aangeraakte emoties en  trauma’s geïntegreerd. Je zal in deze fase ook in een diepe ontspanning komen. Hoe lang dit duurt verschilt per persoon.